tiistai 30. joulukuuta 2008

Isabellan katosvuode

Ompa kivaa olla lomalla, kun saa oikein tosissaan nyhertää minijuttuja. Suklaatakin on syöty kiitettävästi, ja aika ahkerasti olen käynyt kuntosalin liikuntatunneilla, jotta voin taas ... syödä lisää suklaata. Joululomalla täytyy myös ehdottomasti lukea jotain hyvää kirjaa, ja onneksi pukki muisti minua sellaisella tänäkin jouluna.

Kuvan katosvuode on alunperin ollut ensimmäisessä nukkekodissani Villa Améliessa. Tilasin sen aikoinaan Englannista. Totesin sen kuitenkin liian massiiviseksi siihen taloon, ja Isabellan ja Anselmin taloon se on mitä ihanteellisin, koska osa huoneista ovat hyvin korkeita.

Aiemmin esittelemäni tyynyt olen kirjaillut ompelulangalla, ja malli on ihan oma. Pitsit ovat Doloreksesta. Helmalakanan brodyyri on tosi vanhaa. Ratkoin sen hyvin vanhasta tyynynpäällisestä. Rypytyksessä ei voinut ajatellakaan ompelukonetta, koska kangas on niin kulunutta ja ohutta, että ratkoessakin sain olla tosi varovainen. Käsin ommellen brodyyrin poimuttaminen oli aika työlästä. Peitto on myös aika mielenkiintoinen. Joskus kauan aikaa sitten ostin häämatkallamme Kyproksella ison palan kangasta, joka on ollut säilytyksessä milloin missäkin. En edes muista mitä olikaan mielessä, kun ostin sitä. Kangas on hyvin ohutta puuvillaa, ja kuviokin on pientä, eli siis mitä oivallisinta materiaalia näihin minijuttuihin. Onneksi on luonne sellainen, ettei oikein raaskis mitään heittää pois, joskin se on melko rasittavaakin. Komeroita siivotessa täytyy olla ehdottomasti tietynlaisella tuulella. Peiton ompelussa saatoin sentäs käyttää ompelukonetta. Apuna oli myös Tacky Glue ja Fray Stay. Esimerkiksi pitsien kiinnittämisessä liima on ehdoton.
Leveää pitsiä hurahti peräti metrin verran. Mietin kyllä vielä sitä, että lyhentäisinkö pitsiä, jotta se ei olisi noin rypyllä. Olisipa Isabellan mukavaa nukkua tässä sängyssä unelmoiden ja ihania unia nähden. Mutta mitenpä sitä pelkällä (edelleenkin) päällä nukkumaan, ja itse kotiakin tässä vasta intensiivisesti suunnitellaan.
Toivottelen kaikille vierailijoille Onnellista ja Upeaa Uutta Vuotta!


12 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Tosi kaunis kokonaisuus!!!

Hyvää uutta vuotta sinne!

Eliisa kirjoitti...

Todella kaunista kädenjälkeä jälleen. Ja niin huolella ja rakkaudella tehtyä :) Tuo sängynpeiton kangas on kaunista. Ja tyynynpäälliset ovat ihan huikeat. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis vuode! Todella tarkasti ja huolelle tehty. Hyvää uutta vuotta sinne, uudet työt ja metkut ensi vuonna! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis sänky ja vuodevaatteet. Ihanaa, kun esim kankailla ja pitseillä on oma tarinansa.

Mukavaa ja onnekasta uutta vuotta sinullekin!

Anonyymi kirjoitti...

Kelpaa tuolla Isabellan haaveilla. Hyvää uutta vuotta sinullekin!

Heli kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinulle, Chrisse!
Kaunista jälkeä jälleen, tyynyliinat ovat huippusuloiset!
On todella mielenkiintoista, kun kankailla ja pitseilläkin on oma tarinansa/historiansa.
Me olemme vasta muuttaneet ja huomasin, että askartelutavaroiden siirtäminen on sitä hitainta hommaa, kun ei oikein mitään raski pois heittää;) Että näin meilläkin:)

Maarit kirjoitti...

Ooh! Miten kaunis katosvuode!Kauniit petivaatteet olet myöskin tehnyt.Olen haaveillut tekäväni joskus tuommoisen mutta, kun se aika koittaa muuttuu aina suunnitelmatkin.

Anonyymi kirjoitti...

HYvää alkanutta vuotta Sinulle! Onpa täällä kerrassaan ihania juttuja. Katosvuode tekstiileineen on kyllä ihan ykkönen. Vesi herahti kielelle tuosta lakkiaispöydän kuvasta. Ja hymy karkasi huulille kun ihailin uutta nojatuoliasi. Olipa mukava vierailu tänne, toivottavasti pian nähdään.

Piipa kirjoitti...

Todella kaunis vuode!!! Tyynynpäälliset todella taidollatehdyt ja ihastuttavat!

Eija kirjoitti...

Todella kaunis - ja myöhästynyt onnentoivotus ylioppilaan äidille samalla, oikein hyvää uutta vuotta myös

chrisse kirjoitti...

Kiitän kaikkia kannustavista kommenteista, niistä saa aina lisäintoa tälle harrastukselle. Kiitos vielä Eijalle yo-onnitteluista, nuoriherra lähteekin sitten huomenna armeijaan. Jospa nyt ei äipällä pääse itku, kuten edellisen kans kävi :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana sänky ja todella kauniit petivaatteet. Tyynyt ovat suosikkini,KAUNIIT!!